Brandweerkazerne Wilrijk

Uitbreiding hulpverlening provincie Antwerpen-Zuid

Brandweerkazerne Wilrijk

Het ontwerp is gericht op een snelle en duidelijke circulatie. De beganegrond is robuust en functioneel doordat het is uitgewerkt in beton. De bovenbouw is opgetrokken uit massieve hout bouw, zodat dit meer past bij de functies die zicht hier vestigen namelijk het kantoor en een woonfunctie. Het gebouw heeft een duurzaam karakter, door het gebruik van hernieuwbare energie, dankzij een zonneboiler, warmtepomp, PV panelen en grijswaterrecuperatie.

Categorie Type:

Publiek gebouw

Categorie Bouwmethode:

Betonbouw / Massief houtbouw (CLT)

Verrichte werkzaamheden:

berekenen, dimensioneren en modelleren van de constructie met de verbindingen

Project informatie

Plaats | Wilrijk, Antwerpen

Startbouw | juni 2017

Oplevering | begin 2019

Architect | Happel Cornelisse Verhoeven architecten

Constructeur | Vervest Constructief Ontwerp & Advies

Landgoed Mattemburgh

Vervest Constructief Ontwerp & Advies

Waterrijk

Buitenplaats Zevenhutten

Buurschap de Blokskens

Toscaanse Villa

Plantjevlag II

Brandweerkazerne Wilrijk

(W)EGO Hotel

DC Sligro Veghel

Porthos Eindhoven

Stadspoort Eindhoven

Autobedrijf Bart Ebben